tisdag 6 november 2012

Gratäng är perfekt vardagsmat! Snabb att tillaga och gillas av alla.

Laga mat utan krångel! Att laga gratäng är perfekt på en vardag. Blanda alla ingredienser i en form och så sköter det sig själv i ugnen,medans du kan pyssla med något annat.
Fiskrätter kan vara lite knepigt att hitta på, därför kommer här ett recept på gratäng med fisk i.
Kalles Fiskgratäng
4 portioner
1 stor purjolök
400 g torskfilé
2 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
4 msk kaviar från tub
0,5 dl hackad dill
1 dl riven stark ost
salt o peppar
Gör så här
Smörj en ugnsfast form
Skölj och skiva purjolöken
Täck botten på formen med purjolöken
Lägg torskfilén ovanpå
Salta och peppra
Vispa grädden hårt
Sikta ner mjölet i grädden
Rör ner kaviar och dill i grädden
Fördela gräddblandningen över fisken
Strö på osten
Grädda i 200 grader i 20-30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar