onsdag 14 november 2012

Soppdag med Nikkaluoktasoppa och ananaspaj till efterrätt

Onsdagar bruka vara soppdagar här hemma. Barnen äter oftast soppa på torsdagar i skolan så för att undvika pust och stön och kommentaren "vi har ju ätit soppa i skolan, ju" gör jag soppa på onsdagar. I dag blev det Nikkaluoktasoppa med ananaspaj till efterrätt och ja, jag vet att det är ostkakans dag idag men nu föll det sig så att det blev paj istället.

Nikkaluoktasoppa
4 portioner
 
300 g vitkål
1 stor purjolök
300 g nötfärs
2 msk smör
1 msk senap
2 st lagerblad
1 krm vitpeppar
1dl persilja
 2 L köttbuljong
1 msk kinesisk soya
 
Gör så här
Skölj purjolöken ordentligt
Strimla vitkål och purjolök
Bryn köttfärsen
Låt grönsakerna bryna med en stund
Tillsätt senap, lagerblad och buljong
Koka soppan i 15 min
Smaka av med soya och kryddor
Tillsätt hackad persilja
 
 
Att laga soppor är inte alls svårt
och det smakar dessutom mycket godare
än de på burk eller i påse.
 
Desserter på choklad kan vara vansinnigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar