tisdag 20 november 2012

Ugnsfalu med lök- och äppelhack och potatismos

Falukorv tror jag finns i var och varannans kyl eller frys. Problemet kan vara att variera den så den inte blir för tradig i längden. Här är en variant på falukorv som dessutom sköter sig själv i ugnen. På bilden är det bara ost på halva korven och det är bara för att alla i familjen inte äter ost. Apropå riven ost och om att inte slänga rester, du slänger väl inte de torra ostkanterna? Hyvla bort det yttersta och riv sedan osten och frys in. Perfekt att ta fram till gratänger och annat.
 

Ugnsfalu med lök- och äppelhack
4 portioner
 
500 g falukorv
1 finhackad gul lök
1 dl finhackad ättiksgurka
1 finhackat äpple
Hackad persilja eller andra örter efter smak
Riven ost
 
Gör så här
Drag skinnet av korven
Lägg i en ugnsfast form
Skär ganska djupa skåror
Blanda hacket och lägg i skårorna och runt korven
Strö över osten
Stek mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter
 
Till servering
Rivna morötter
 
Ett falukorvsrecept till!
 
När man tröttnat på falukorven kan den händiga försöka sig på att göra egen korv.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar