lördag 1 december 2012

Mjuk saffranskaka till adventskaffet

1:a december och nedräkningen mot julafton har börjat. Snöflingorna dalar sakta ner utanför fönstert och vinterlandskapet breder ut sig. En mer stämningsfull advent får man leta efter.
I dag har jag bakat mjuk saffranskaka till adventskaffet, då jag även kommer att bjuda på  toscamuffins och dumlekakor och glögg med snittar.

Mjuk saffranskaka

1,5 dl torkade finhackade fikon
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 påsar saffran
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl russin

Gör så här
Mortla saffranet med lite av sockret
Rör smör, socker och saffran poröst
Rör ner ett ägg i taget
Blanda mjöl, bakpulver, fikon och russin
Rör ner mjölblandningen i smeten
Klicka ut smeten i en smord och bröad form
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 45-50 min

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar