fredag 7 december 2012

Nötfärsbiffar fyllda med kryddsmör

Pannbiff är klassisk husmanskost som man kan variera på en rad olika sätt. Man kan välja att servera den traditionellt med stekt lök, potatis och skysås eller som här fyllda med kryddsmör.
 
Nötfärsbiffar fyllda med kryddsmör
4 portioner
 
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl mjölk
2msk ströbröd
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
60 g kryddsmör 
 
Gör så här
Blanda ägg, mjölk ströbröd, salt och peppar i en bunke
Blanda i färsen
Forma biffar och fördela kryddsmöret i biffarna 
 Förslut biffarna och stek på hög värme 1 minut på varje sida så de får stekyta
Efterstek biffarna i en ugnsfast form i ugnen i 200 grader i 10 minuter
 
Till servering
Potatis
Brunsås
Gröna ärtor
Tomater och Gurka

Man kan också fylla biffarna med fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar