onsdag 2 januari 2013

Enkel och god vardagsmat i långpanna

Att laga mat i långpanna är perfekt vardagsmat. Allt sköter sig självt i ugnen medans man kan passa på att göra något annat under tiden.
Det här receptet är både enkelt och gott och går relativt snabbt att laga.
 
Kassler i ugn med klyftpotatis
4 portioner
 
ca 12 potatisar
150 g färska champinjoner
 1 rödlök
1 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
500 g skivad kassler
1 burk gröna bönor
persilja
 
Sås
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk soya
0,5 msk sambal oelek
 
Gör så här
Skala och klyfta potatis och lök
Klyfta champinjoner
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper
Ringla över oljan
Salta och peppra
Ställ mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter
Blanda runt och lägg på kasslerskivorna
Stek i ytterligare ca 5 minuter, tills potatisen är mjuk
Lägg på de gröna bönorna mot slutet så de blir varma
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt koka upp
Avsluta med att toppa potatisblandningen med persilja
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar