fredag 1 februari 2013

Snabb och superenkel ananaspaj

Det här superenkla receptet fick jag för länge sedan av min  arbetskamrat Caroline, som bjöd på ananaspaj till fredagsfikat.
Passar även som dessert. 

Ananaspaj
 
150 g smält smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 
Fyllning
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk
vaniljsocker
2 dl crème fraiche
250 g krossad ananas
 
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till pajdegen
och tryck ut degen i en pajform
 Rör under tiden ihop ägg, socker, vaniljsocker 
och crème fraiche
Blanda därefter ner det väl avrunna ananaskrosset
Bred ut fyllningen i pajskalet
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter 

Till servering
Vispad grädde
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar