måndag 22 april 2013

Baka veckans kaka - Toscamuffins med hjortronsylt

Toscamuffins med hjortronsylt
ca 25 st
Muffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 g smält smör
Fyllning
1,5 dl hjortronsylt
Toscasmet
50 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
50 g mandelspån
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Vispa ner det smälta, avsvalnade smöret
Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Fyll bakformar till 1/3 med smet
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 11-12 min
Rör under tiden toscasmeten
Lägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull
Låt smälta under omrörning till en slät smet
Rör ner mandelspån,
låt koka upp och sjuda i ytterligare några minuter
Ta ut kakorna ur ugnen när de är nästan färdig gräddade
Klicka på sylt och sedan toscasmet över sylten
Grädda kakorna ytterligare 6-7 min,
eller tills ytan fått en gyllenbrun färg

Klicka på länken så hittar du receptet på Dumlekakor.
Det ända som ska läggas till i receptet om du vill att Dumlekakorna ska se ut och smaka som mina är en skiva Noblesse Orginal som ska läggas på kakan medans den är varm.

1 kommentar:

  1. Ser att ni gillar hjortronsylt. Vill ni köpa färdig som smakar som hemlagad, så är ni välkomna att beställa på.

    www.larssens.se

    Vänligen
    Fredrik

    SvaraRadera