onsdag 24 april 2013

Halloumipanerad kycklingfilé med citrongrönsaker

Snabblagad vardagsmat är A och O för mig och Maud Onnermarks recept är perfekta till vardagsmaten. Jag har tidigare lagat Mauds jättebiff, idag blev det Halloumipanerad kycklingfilé.

Halloumipanerad kycklingfilé
4 portioner
 
500 g kycklingfilé
1 pkt halloumiost (250 g)
0,5 tsk salt
2 krm svart peppar
vetemjöl
2 ägg, lättvispade
olja till stekning

Citrongrönsaker
1 aubergin
2 squash
2 paprikor i olika färger
3 gula lökar
250 g cocktailtomater
0,5 dl olivolja
finrivet skal från 1 citron
2 msk pressad citronsaft
2 krm nymald svartpeppar
1 tsk salt
1 kruka basilika
 
Gör så här
Skär aubergin, squash och paprika i bitar
Skala och klyfta löken
Lägg grönsakerna på ugnsplåt och ringla lite olja över
Rosta i ugn i 200 grader i 30 minuter
Medans grönsakerna sköter sig själva i ugnen
steks kycklingen
Vik upp kycklingfiléerna och banka ut dem mellan plastfolie med en kastrullbotten till ca 1 cm tjocklek
Dela på mitten
Riv osten grovt
Salt, peppra och vänd kycklingen i mjöl,
sedan i ägg och till sist i osten
Stek i ca 3 minuter på var sida i olja på medelstark värme
Ta ut grönsakerna ur ugnen och lägg i tomaterna
Blanda olja, citronskal, citronsaft, peppar och salt
Häll blandningen över grönsakerna och blanda försiktigt
Ställ in plåten i ugnen och värm ytterligare 5 minuter 
Ta ut grönsakerna ur ugnen och strö över basilika
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar