tisdag 9 april 2013

Maud Onnermarks jättebiff med gremolata

Jag har en viss förkärlek till vardagsmat som går snabbt och lätt att laga. Idag blev det en jättebiff i långpanna med grönsaker runt om som sedan skötte sig självt i ugnen. Biffen garnerades med gremolata och serverades med pasta. Ett av Maud Onnermarks alla lättlagade recept för vardag och fest.
 
Jättebiff med gremolata
4 portioner
 
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk el vatten
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 ägg
500 g nötfärs
 
Grönsaker
2 tomater
1 röd paprika
1 squash
2 msk olivolja
0,75 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
 
Gremolata
1 citron
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
 
Till servering
Pasta
 
Gör så här
Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar
Låt svälla 5-10 minuter
Blanda ner ägg och färs
Lägg färsen i mitten av en långpanna
Forma till en platt tårta, ca 24 cm i diameter
Skär grönsakerna i bitar och lägg runt färsen
Droppa olivolja över grönsakerna, salta och peppra
Stek mitt i ugnen 12-15 minuter tills färsen är klar
Tvätta och finriv citronskalet
Hacka persilja och vitlöksklyftor
Blanda citronskal, persilja och vitlök
Strö blandningen över den färdigstekta färsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar