torsdag 16 maj 2013

Hemmagjorda hamburgare med X-tra allt

När det ska stekas hamburgare här hemma så är det mannen som står för matlagningen. Hemmagjorda ska de va och sedan får var och en  komponera sin egen burgare efter eget tycke och smak, gärna med X-tra allt. Jag valde att steka mina hamburgerbröd, lägga lite sallad i botten med senap, ketchup och några lökringar, burgaren på det med hamburgerdressing och smörgåsgurka och till sist locket.
Voila!!

Hamburgare
4-8 st
500 g nötfärs
1 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Blanda färsen och forma till biffar
Bryn fett i en stekpanna och stek biffarna
på båda sidor tills de fått fin färg
Lägg de nystekta biffarna mellan två bröd tillsammans med valfri fyllning, förslagsvis
  • tunt skivad rå lök, ketchup, senap och smörgåsgurka
  • salladsblad, skivad tomat, gurka och strimlad paprika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar