torsdag 30 maj 2013

Rabarberpaj med vaniljsås


Rabarberpaj

500 g rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
100 g vit choklad

Smuldeg
125 g smör
2 dl mjöl
2 dl havregryn
0,75 dl strösocker

Gör så här
Skär rabarbern i små bitar
Blanda dem med socker och potatismjöl
Häll rabarbern i en pajform
Hacka chokladen och strö över
Smält smöret i en kastrull
Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker
Blanda ordentligt
Klicka ut blandningen över rabarbern och chokladen
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter
Servera pajen ljummen med vaniljsås

Vaniljsås

3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Gör så här
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt
Vispa grädden lagom fast i en egen bunke
Rör ner äggvispet i grädden och
blanda om till en fluffig vaniljsås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar