lördag 29 juni 2013

Hurry Curry - Ingefärskyckling med rostade pinjenötter

I dag har det lagats indiskt här hemma med recept från boken Hurry Curry, loppisboken jag köpte härom dagen.
Färsk ingefära, vitlök och chili ger maten det rätta stinget.






En het mango chutney och rostade pinjenötter ger  ytter-liggare karaktär åt rätten.






Ingefärskyckling med rostade pinjenötter 
4 portioner
4 kycklingfiléer skurna i bitar
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk färskriven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
2 tsk mald garam masala
3 dl hönsbuljong
1 påse färsk bladspenat
0,5 dl rostade pinjenötter
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ris
Mango chutney
Gör så här
Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, chili och
garam masala i en bunke
Salta och peppra efter tycke och smak
Stek kycklingen runt om tills den vitnat i köttet
Slå på buljongen
Rör ner yoghurtsåsen
Lår sjuda i ca 8 minuter
Avsluta med att vända ner bladspenaten och
strö över pinjenötterna
Nästa recept från Hurry Curry
blir
Auberginpanna med russin och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar