torsdag 1 augusti 2013

Bakade en syrlig vinbärskaka på röda vinbär men vad kan man använda krusbär till

Bärsäsongen är i fullgång men jag har inte varit ute i skogarna för att plocka bär utan det är här hemma som buskarna dignar av vinbär och krusbär. Vinbär kan man ju göra en hel del med, som saft, gelé och bakverk.
 
Men krusbär tycker jag det är lite svårare med. Jag brukar koka kräm på krusbär men ni kanske har några bra tips på vad mer man kan använda krusbären till.
I helgen bakade jag en kaka/paj med röda vinbär som blev rätt syrlig men med en kula glass till blev den riktigt god.
Pajbottnen kan man ju fylla med vilka bär man vill, hallon smakar säkert kanon.
 
Syrlig vinbärskaka
 
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
5 dl röda vinbär
0,5 dl socker
 
Gör så här
Rör matfett, socker och vaniljsocker i en bunke
Tillsätt ägget och mjölet blandat med bakpulvret
Rör till en jämn smet
Tryck ut degen i en kakform med löstagbar botten
Fyll pajformen med röda vinbär blandade med socker
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter
Låt kakan svalna
Pudra lite florsocker över kakan vid servering
Glass eller vispad grädde passar bra till
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar