lördag 13 juli 2013

Frittata med gröna ärtor, basilika och mascarpone

Frittata, en utmärkt sommarlunch.
Till Frittatan gjorde jag en sallad på nyskördade grönsaker från mitt lilla växthus.


Frittata
 1 portion

 2 ägg
1/2 vitlöksklyfta
0,5 krm cayennepeppar
1 krm salt
smör och olivolja (till stekning)
Ärtfyllning
1/3 djupfrysta gröna ärtor (tinade)
25 gram mascarpone
1/3 dl riven parmesan
5-6 stora basilikablad
0,5 msk olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
1 krm salt
 
Gör så här
 Mosa ingredienserna till ärtfyllningen grovt med en gaffel
  Låt vitlöken och cayennepepparn fräsas 
 i smör och olja i en stekpanna
 Knäck äggen i en skål och vispa snabbt ihop dem
 Salta
 Häll äggen i stekpannan med vitlöken och cayennepepparn
Grädda i ett par minuter
 Klicka ut ärtfyllingen på frittatan och låt den gräddas på svag värme i några minuter, ä
rtfyllningen ska smälta ner lite

Fetaostsallad
 
Gurka
Tomat
Sallad
Fetaost
Balsamvinäger
Salt
Peppar
 
Gör så här
Lägg grönsakerna på ett fat
Ringla balsamvinäger över
Salta och peppra
Smula fetaosten över

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar