tisdag 27 augusti 2013

Filmjölksbröd med nyttiga nötter och torkad frukt

Nötter är bland det nyttigaste man kan äta.
Det här filmjölksbrödet är hur enkelt som helst att göra och proppat med nyttiga nötter och torkad frukt.
Filmjölksbröd med nötter och torkad frukt
1 limpa
 
300 g valfria blandade nötter och frön
300 g torkad frukt
1,5 tsk salt
2 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 dl mörk sirap
 
Gör så här
Hacka nötterna grovt
Strimla frukten
Blanda nötter och frön med salt och råg- vetemjöl
Blanda filmjölk och bikarbonat
Rör ner de torra ingredienserna med sirap och frukt
Rör ihop till en jämn smet
Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen i ugnen
i 175 grader i 2 timmar
Täck ev brödet mot slutet om det blir för mörkt
Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk

Mer bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar