lördag 10 augusti 2013

Kräftfest med kräftsnittar, västerbottenpaj och så kräftor, förstås




Kräfttider en anledning så god som någon att ställa till med en liten fest.


En kräftfest med kräftsnittar, västerbottenpaj och så kräftor, förstås.
   



Kräftsnittar
12 stycken
170 g kräftstjärtar
1 dl riven västerbottenost
0,5 dl crème fraiche
0,5 hackad dill
0,5 citron, finrivet skal och pressad saft
0,5 tsk svartpeppar
6 skivor kavring
Gräslök

Gör så här
Blanda alla ingredienser till  kräftröran
Ta ut två rundlar från varje brödskiva
(använd en äggkopp som mått)
Toppa skivorna med en klick kräftröra
Lägg upp på serveringsfat och
strö lite klippt gräslök över


Västerbottenpaj
6-8 portioner
150 g kallt smör
3 dl mjöl
0,5 dl vatten
Fyllning
4 dl riven västerbottenost
3 ägg
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här
Blanda smör, mjöl och vatten till en fast deg
Bred ut degen tunt i en normalstor pajform
Lägg osten i pajformen
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar
Häll äggvispet över osten
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i
ca 30 minuter
Pajen är även god att äta kall och
kan förvaras i kylskåp ett par dagar


En skaldjurspaté hade också funkat till.



4 kommentarer:

  1. Vilka snygga och härliga snittar:)Och västerbottenpaj, det är ju ett måste till kräftorna.
    Ha det fint!
    Med vänlig hälsning
    Ann-Sofi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) och naturligtvis ingen kräftskiva utan västerbottenpaj ;)

      Radera
  2. Goda snittar! de måste jag prova att göra någon gång. Och paj är ju alltid gott.

    P.S. Hoppas du hade trevligt i Nora. D.S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade det absolut trevligt i Nora, tänkte göra ett inlägg om den utflykten men tyvärr har vi strul med internetuppkopplingen så det inlägget får vänta ett par dagar till.

      Radera