måndag 5 augusti 2013

Krusbärskräm och krusbärskompott

Att koka kräm på bär är tacksamt, går snabbt och lätt och passar alltid att äta som frukost, mellanmål eller kvällsmat.
Krusbärskräm
4-5 portioner
 
5-6 dl krusbär (färska eller frysta)
5 dl vatten
1,5 dl socker
3 msk potatismjöl
 
Gör så här
Snoppa och skölj bären
Koka upp vatten och socker
Lägg i bären och koka dem på svag värme tills de spricker
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten
Ta kastrullen från värmen
Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning
Krämen ska sedan bara koka upp
Häll upp och sockra på ytan så den inte skinnar sig
 
Krusbärskompott
Koka samma mängd bär med 2 dl vatten och
socker som ovan.
Kompotten ska inte redas
Servera kompotten kall med grädde eller glass
Kompotten kan frysas

Trädgårdens bär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar