onsdag 21 augusti 2013

Superenkel äppelkaka till efterrätt

Äppeltider och jag testade ett recept från Coops Mer Smak på en superenkel äppelkaka som efterrätt till dagens soppa. Eftersom vardagen är igång med skolor och jobb blev det "köpesoppa" till middag men den superenkla äppelkakan serverades alldeles rykande hembakt och färsk.

Superenkel äppelkaka
6-8 portioner
 
100 g smör
4-5 skalade äpplen
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
3 ägg
 
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Dra kastrullen åt sidan
Skär äpplena i tunna klyftor
Lägg dem i en liten ugnssäker form
Strö på kanel
Rör ner sockret i smörkastrullen
Rör ner äggen
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Ringla smeten över äpplena
Grädda i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter
Server med vaniljsås, lättvispad grädde eller glass
 
Förslag på soppor

2 kommentarer:

  1. Det är alltid gott med äppelpaj/kaka i alla former!!Och mycket vaniljsås ska det vara!!
    Kram

    SvaraRadera