torsdag 14 november 2013

Tacogryta med avokadosalsa och nachos

Tacos äts oftast till fredagsmyset här i Sverige men det går ju faktiskt att äta vilken dag som helst. Den här tacogrytan är en snabb vardagsrätt som passar alla dagar i veckan.
Tacogryta
4 portioner
 
1 gul lök, finhackad
400 g nötfärs
1 påse tacokrydda
2 burkar krossade tomater
2 burkar stora vita bönor
1 burk majs
Salt
Peppar
 
Avokadosalsa
1 avokado
0,5 liten gul lök, finhackad
1 liten chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 msk olivolja
1 msk citronjuice
Salt
Peppar
 
Till servering
Nacho chips
 
Gör så här
Fräs löken till grytan mjuk
Lägg i färsen och bryn ca 3 minuter
Strö över tacokryddan
Tillsätt tomater
Häll av och tillsätt bönorna i grytan
Låt småkoka i 5 minuter
Smaka av med salt och peppar
 
Blanda olivoljan och citronsaften till salsan i en skål
Blanda i chili och lök
Gröp ur och tärna avokadon
Blanda ner i skålen
Smaka av med salt och peppar
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar