tisdag 10 december 2013

Tunnbrödssnittar perfekta på glöggminglet

De här tunnbrödssnittarna är perfekta som buffémat på t ex en brunch eller på ett afternoon tea eller varför inte på ett glöggmingel.
Tunnbrödssnittar 
 (ca 4 personer)
 
1 rödlök
0,25 gurka
0,5-1  msk bostongurka
1 dl philadelphiaost 
ca o,5 dl matyoghurt
1 msk dijonsenap
50 g extra lagrad västerbottenost eller parmesanost
0,5 dl hackad dill
Salt
4 mjuka tunnbröd
 
Gör så här
Finhacka löken
 Skär bort kärnhuset i gurkan och tärna fint
 Rör ihop philadelphiaost, senap och
riven västerbottenost
 Blanda i lök, gurktärningar och dill
 Smaka av med salt
Fördela röran på tre tunnbröd
 Lägg ovanpå varandra och
till sist den fjärde skivan som lock
 Plasta och lägg en tyngd jämt fördelad ovanpå
 Låt stå och dra i kylskåpet i minst en timme
Skär upp i snittar eller som jag gjorde 
ta ut dem med pepparkaksform

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar