söndag 19 januari 2014

En snöklädd, bortglömd gammal bil

Gårdagens vinterpromenad var alldeles för kall för en liten katt, om man frågar Molly. Molly brukar alltid villigt följa med på våra skogspromenader men igår var det nog för kallt för hon var högst tveksam och ville gärna vända om efter bara några meter.
Det blev trots det en kort promenad, men då blev hon mest buren i en varm famn.
Nysnön är oerhört inbjudande till att göra snöänglar och jag kunde inte låta bli att plocka fram barnet i mig...
...och snön skapar helt nya installationer i trädgården, t ex blir de tidigare så kala äppelträdets grenar riktigt vackra  klädda i nysnö.
Tack vare en gammal upphittad Coca-cola flaska i somras kom jag i kontakt med blogg-vännen VisaLiza, som precis som vi brukar hitta de mest märkligaste fynd i sin trädgård, fynd från förr som har en historia att berätta. Straxt utanför vår tomt i skogen kan man hitta både det ena och det andra, gammalt porslin, järnspis, resårbottnar, flaskor och burkar. Vi har bott här i många år nu och slängt det vi hittat men fortfarande kan det dyka upp saker som ligger gömt i backen. Den här bilen är dock inte särskilt gömd, och står dessutom på grannens tomt, men samtidigt som den ser rätt skräpig och tråkig ut så har den ju trots allt en historia att berätta. Man undrar ju t ex vem som parkerade bilen där och sedan "glömde bort den"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar