söndag 5 januari 2014

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är ett trevligt alternativ när det ska serveras potatis.
 
Hasselbackspotatis
4 portioner
12 medelstora potatisar
3 msk margarin
1,5 tsk salt
1 msk ströbröd

Gör så här
Skala potatisen
Skär potatisen i tunna skivor men ej helt igenom
Ett tips är att lägga en skärbräda ovanpå skärbrädan
 med potatisen som ska skäras bredvid den översta skärbrädan så kniven stannar innan den har skurit 
helt igenom potatisen
Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnsfast form
Smält margarinet och pensla potatisen
Ugnsstek potatisen i 225 grader i 45 minuter
Ej för stark undervärme
Pensla då och då med det smälta margarinet
När potatisarna fått lite färg strö över salt och ströbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar