lördag 18 januari 2014

Pavlova med mjölkchoklad, grädde och bär

Vad vi åt till förrätt och huvudrätt på nyårsafton har jag tidigare visat, här kommer även vår dessertPavlova med mjölkchoklad, grädde och bär. 
Mjölkchokladpavlova
10 st

4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk ättika
1 msk majsstärkelse
2 tsk kakao
50 g hackad mjölkchoklad
Topping
Vispgrädde
Björnbär
Physalis
(eller andra valfria bär/frukt)
Smält mörk choklad


Gör så här
Sätt ugnen på 140 grader
Vispa ihop äggvitorna till ett hårt fast skum,
var noga med att bunken du vispar i är helt ren, torr och fettfri, för att vara på den säkra sidan vad det gäller fettfri så använd en glasskål och vispa inte för länge för då är risken att den sjunker ihop och blir smetig
Tillsätt sockret lite, lite i taget, annars sjunker gärna smeten ihop och marängen blir kompakt, vispa hela tiden
Vänd till sist ner ättika, kakao, majsstärkelse och mjölkchoklad
Smöra och mjöla ett bakplåtspapper och lägg på en bakplåt
Klicka ut marängen till 10 bottnar 
Grädda marängen mitt i ugnen 1 timme
Stäng sedan av värmen och
låt marängen stå kvar i ugnen minst 3 timmar,
gärna över natten
Förvara bottnarna i rumstemperatur
Vid servering
Vispa grädden 
Klicka grädden på bottnarna
Lägg på bär
Smält chokladen över vattenbad
Ringla med sked den smälta chokladen över bakverken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar