söndag 5 januari 2014

Torkade kantareller till en kantarellgratinerad fläskfilé

När vi besökte svärfar till jul hade vi sådan tur att han ville bli av med en STOR burk med torkade trattkantareller,


kantareller som vi sedan använde till en gratinerad fläskfilé på nyårsafton.

Kantarellgratinerad fläskfilé
4 portioner

6oo g fläskfilé
1 tsk salt
vitpeppar
Riven ost
Svampstuvning
4 dl torkade kantareller
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
1,5 -2dl svampspad
0,5 tsk salt
Vitpeppar

Gör så här
Lägg fläskfilén på stekgaller i långpanna
Gnid in köttet med salt och peppar
Sätt in filén i ugn i 175 grader i ca 45 minuter eller 
tills filén har en innertemperatur på 75-80 grader
Lägg den torkade svampen i blöt ca en halvtimme
Hacka svampen något och fräs den i margarin
Strö över mjölet och späd med grädde och svampspad
Låt koka några minuter
Salta och peppra
Skär filén i skivor
Lägg dem i en ugnsfast form
Bred den avsvalnade stuvningen över köttet
Strö över rikligt med ost
Sätt in fatet i 275 grader i 10-15 minuter


Till det serverades hasselbackspotatis och honungssöt sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar