lördag 15 februari 2014

Krämiga bacon- och majsmuffins och varm choklad

Muffins är perfekt som matsäck! Går snabbt att svänga ihop, kan varieras på många olika sätt och smakar kanon ihop med varm choklad :)


Krämiga bacon- och majsmuffins
12 stycken

225 g bacon
1 liten gullök, fint hackad
5 dl vetemjöl
2 msk socker
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g majskorn,  pureade
1,25 dl mjölk
1 ägg, lätt vispat

Gör så här
Smöra muffinsplåten om du använder det,
annars placerar du ut 12 muffinsformar på en plåt
Stek bacon knaprigt
Låt rinna av på hushållspapper
Stek löken gyllenbrun i fettet från baconen
Hacka baconen i mindre bitar och
ställ åt sidan tillsammans med löken
Spara ca 3 msk av baconfettet (eller ersätt med matolja)
Blanda samman mjöl, socker, salt och bakpulver
Vispa samman majs, mjölk, ägg och baconfett i en annan skål
Tillsätt majsblandningen till mjölblandningen
Rör om lätt tills allt precis blandats
Vänd ner bacon och lök i smeten
Fördela smeten i muffinsformarna
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter
Låt svalna i plåten i 10 minuter
Stjälp sedan försiktigt upp på galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar