måndag 7 april 2014

Tuppkaka till påsk

Baka en härlig Tuppkaka till påsk, eller Silviakaka som den också heter.
Tuppkaka
 2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,25 dl varmt vatten
Glasyr
100 g smör
1,25 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 äggulor
Garnering
1 dl kokosflingor
Chokladägg

Gör så här
Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt det varma vattnet
Häll smeten i formen
Grädda i 175 grader i ca 40 min
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggula under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, över kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall innan den skärs upp 
Garnera med några chokladägg

4 kommentarer:

  1. Då fick vi äntligen en förklaring på tuppkakan, att det är det samma som Silviakaka, tack! :)
    Låter onekligen väldigt enkel att baka och god. Och namnet är ju i tiden nu så att säga.
    En fin vecka till dig, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid förvirrar det nå´n ;)

      Kram till er!

      Radera
  2. Geijersk Tuppkaka har jag recept på. Det är inte alls samma som denna Tuppkaka utan en slags ljus kladdkaka med hackade nötter el mandel ovanpå.
    Fick receptet före chokladkladdkakornas tid.
    Den är inte så hög och inte alls kladd/rinnig.
    Jättegod och rekommenderas varmt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter ju smarrigt. Du kanske vill dela med dig av receptet?

      Radera