tisdag 27 maj 2014

Torskrygg med mango-och avokadosallad

Nu när sommarvärmen är här är man inte direkt jättesugen på tung och svårsmält mat, utan något lätt och enkelt ska det va. Fisk passar utmärkt, med en enkel och god sallad till. Enkel sommarmat!
Mango- och avokadosallad

Mango
Avokado
Röd paprika
Vårlök
Färsk ingefära
Röd chili
Lime
Koriander/Persilja

 Gör så här
Skär mango, avokado och paprika i tärningar
Skär vårlöken i tunna skivor
Lägg allt i en skål
Tillsätt finhackad ingefära och chili
Häll över limesaft
Blanda
Toppa med hackad koriander eller persilja


Torskrygg

Torskrygg
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Hetta upp smör och olja i en stekpanna
Bryn torskryggen runt om
Salta och peppra
När fisken fått fin stekyta lägg den i en ugnsfast form
Stick in en stektermometer i mitten av fisken
Innertemperaturen ska vara 52 grader
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan
Får du inte upp innertemperaturen till 52 grader 
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar