lördag 30 augusti 2014

Butternutpumpasoppa med kokos och chili


Brukar ni laga mat på pumpa? Det har jag aldrig gjort men när Livsnjutarna härom dagen serverade en soppa gjord på Butternutpumpa bestämde jag mig för att det skulle det bli ändring på. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jag såg pumpan ligga där i grönsaksdisken och bara ville följa med hem. Sagt och gjort, den fick följa med, och idag kokades det soppa på Butternutpumpa, en soppa som passar perfekt som t ex förrätthöstfesten, eller som middag en helt vanlig dag.

Butternutpumpasoppa med kokos och chili
4-6 portioner.

300 g morötter
1 liter grönsaksbuljong
1 butternutpumpa
Olivolja, smör
1 burk kokosmjölk
(400 ml) 
1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lök
Chili, finhackad
Salt
 Svartpeppar

Gör så här
Skala morötter, lök och pumpa
Dela pumpan och skrapa ur kärnorna med en sked
 Skär morötter, lök och pumpa i mindre bitar
Stek allt under omrörning på svag värme i olivolja och smör ca 10 minuter
Tillsätt buljongen och låt koka sakta ca 20 minuter
 Mixa soppan slät med en stavmixer
 Tillsätt sedan kokosmjölken och låt soppan koka upp
 Smaka av med salt och peppar samt finhackad chili


2 kommentarer:

  1. Men se det gick snabbt! ;-) Härligt att kunna inspirera dig, och kul att den gillades tillräckligt för att dyka upp på bloggen! Ha en skön söndag!

    SvaraRadera