tisdag 2 september 2014

Äppelpaj med mandel gjord på Transparente blanche, det allra tidigaste äpplet



Bakade äppelpaj i söndags på Transparente blanche, det allra tidigaste äpplet, 
som passade perfekt i den här pajen.

Äppelpaj med mandel
6 portioner

175 g smör
3,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Fyllning
3-4 äpplen
2 msk strösocker
Flagad mandel
2 krm mald kanel

Till servering
Smetana, grädde eller glass

Gör så här
 Smält smöret i en kastrull
Låt det bubbla lätt och dofta nötigt
Rör ner resten av ingredienserna till degen
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant,
ca 24 cm i diameter
Skiva äpplena tunt och fördela lite omlott på degen
Strö över socker, kanel och flagad mandel
Baka pajen i mitten av ugnen i 225 grader i 20-25 minuter,
tills kanterna börjar få fin färg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar