onsdag 3 september 2014

Pannbiff med äpple-och rotfruktskompott, senapscrème och inlagd gurka


Det var vad vi åt till middag i söndags.



  Äpple-och rotfruktskompott
4 portioner

250 g tärnad palsternacka
250 g tärnad rotselleri
80 g grovhackat äpple
75 g smör
Persilja, finhackad
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Värm smöret i en kastrull
Lägg i rotfrukterna och låt puttra i ca 10 minuter,
 tills de känns mjuka
krossa rotfrukterna med en potatisstomp
Tillsätt äpple och persilja
Smaka av med salt och svartpeppar


Senapscrème 
 4 portioner

1,5 dl creme fraiche
1 tsk grovkornig senap
0,5 tsk flytande honung
Salt
Peppar

Gör så här
Vispa creme fraichen tills den är luftig
Smaksätt med senap, honung, salt och peppar


Inlagd gurka

6 portioner

  1 gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit, 12%
1 dl vatten
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
(ev dill)

Gör så här
Skala om det behövs och skiva gurkan tunt
Lägg i en bunke och tillsätt övriga ingredienser
Blanda väl
Ställ i kylen minst en timme innan servering


Receptet på pannbiffen hittar du HÄR
och fler tips till höstens helgmiddagar hittar du HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar