lördag 18 oktober 2014

Gulaschsoppa med glödhoppor

Dagens middag har jag kopierat rakt av från Mama Skoglys blogg Smaskelismaskens. Hon bjuder alltid på så bra och smaskiga tips, bl a anammade jag hennes tips om Sloppy Joes som bra husvagnskrubb, men omvandlade det till perfekt efter en dag i backen krubb,  som naturligtvis går hur bra som helst att äta vilken årstid, vilken vecka och vilken dag som helst :)  Men idag var det alltså soppa och rykande, varma glödhoppor vi åt, och det var ju super gott det med :) Ha en fortsatt trevlig helg, vänner!


Gulaschsoppa med köttfärs

400 g köttfärs
6 potatisar
2 morötter
1 gul lök
1 Mutti krossade tomater 400 g
2 vitlöksklyftor
3 köttbuljongtärningar
1 röd paprika
5 dl vatten
1 tsk chilipulver
1 msk pizzakrydda
1 tsk spiskummin
lite cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
Svartpeppar

Till servering
 En klick creme fracihe och nybakade glödhoppor 

Gör så här
Hacka lök och paprika, fräs i smör
I med köttfärsen och bryn
Slå över krossade tomater och vatten
I med buljongtärning, riven vitlök och kryddor
Skala potatis och morot och skär i mindre bitar
Koka tills rotfrukterna är mjuka
Servera med en klick creme fraiche

Glödhoppor
5-6 mindre bröd

3,5-4 dl mjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk sirap
2 dl fil

Gör så här
Blanda mjöl, salt och bakpulver
Slå över filen och sirap och blanda ihop till en deg
Mjöla bordet och gör 5-6 degklumpar
Platta ut dem på bakbordet, ca 3 mm tjockt
Stek i torr stekpanna på bägge sidor tills den fått färg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar