torsdag 4 december 2014

Ingefärspäron med saffran

 En riktigt söt och smaskig dessert på temat saffran bjuder jag på idag, 
så här i vintertid (borde iaf vara vinter) . 

Ingefärspäron med saffran

4 päron
3,75 dl vatten
1,5 dl socker
1 bit hel kanel
0,5 vaniljstång
1 liten bit färsk ingefära
1 kuvert saffran

Till servering
Vaniljglass

Gör så här
Lägg socker, vatten, skalad och skivad ingefära och uppslitsad vaniljstång i en kastrull
Låt koka några minuter till en sockerlag
Skala päronen och dela dem i halvor
Lägg päron och kanelstång i kastrullen
Låt koka i ca 10 minuter
Häll i saffran och låt koka ytterligare ca 10 minuter, tills päronen känns mjuka
Låt dem sedan svalna i lagen i innan servering

Mer gott gjort på päron hittar du HÄR och HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar