tisdag 20 januari 2015

Grönsaksfräs med färs och rött ris

Ytterligare snabb och enkel vardagsmat man kan variera och blanda i av de grönsaker man har hemma. Servera rött ris till, som visserligen tar lite längre tid att koka, men innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än det vita.

Grönsaksfräs med färs och rött ris
4 portioner

400 g nötfärs
2 st gul lök, finhackade
2 morötter, grovt rivna
1 palsternacka, grovt rivna
50 rotselleri, grovt riven
50 g rödkål, finstrimlad
1 dl vatten 
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk sambal oelek
0,5 msk soya
Till servering
Rött ris
Persilja
Sweet chilisås

Gör så här
Fräs nötfärs och lök i stekpanna
Tillsätt grönsakerna och fräs tills de är nätt och jämt mjuka
Tillsätt vattnet
Salta och peppra 
Smaka av med sambal oelek och soya
Toppa med persilja vid servering


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar