tisdag 13 januari 2015

Kryddig pastagratäng med grönsaker, färs och korv

Apropå äta hälsosamt så kommer här en pastagratäng fylld med grönsaker, fiberpasta och härliga kryddor, och till det en vitamin-och mineralrik sallad. Hälsosam vardagsmat!

Kryddig pastagratäng med grönsaker, färs och korv
4-6 portioner

3 port kokt fiberpasta
400 g nötfärs
Oregano
Paprikapulver
Timjan
200 g kryddig korv
0,5 skivad purjolök
2 tunt skivade morötter
200 g färska champinjoner i kvartar
Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
Hackad persilja

Gör så här
Koka pastan eller använd rest
Stek färsen grynig
Krydda väl, får gärna vara kryddstarkt
Tillsätt korv, purjolök, morötter och champinjoner
Stek samman i några minuter
Varva pasta och färsröra i en ugnsform
Vispa samman äggstanningen och häll i formen
Ställ in i ugnen i 200-225 grader i ca 30 minuter eller
tills äggstanningen stelnat
Garnera med persilja

Vintersallad
4 portioner

200 g blandsallad
80 g finstrimlad rödkål
ca 1 msk olivolja
ca 0,5 msk äppelcidervinäger
0,5 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl rostade grovhackade valnötter

Gör så här
Lägg sallad och rödkål i en skål
Blanda olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar
Häll över salladen
Blanda väl
Toppa salladen med valnötter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar