fredag 9 januari 2015

Nyttig och god efterrätt med superbär och nötter


Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier. Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Den här efterrätten med superbären blåbär och rostade nötter är inte bara nyttig och god, den går dessutom supersnabbt att göra. Tycker du att blåbären ser lite stora ut beror det på att de är amerikanska, och skördade i vår trädgård. Har du inte egna blåbär i frysen finns de naturligtvis att hitta i frysdisken i affären.


Citronyoghurt med blåbär och nötter
4 portioner

100 g valnötter och hasselnötter
4 dl blåbär
4 dl mild lättyoghurt, vanilj
Rivet skal av 2 citroner

Gör så här
Rosta nötterna i en torr, het stekpanna
Häll nötterna i en skål för att svalna
Fördela bären i fyra glas
Skrubba citronerna i hett vatten och riv skalet
Blanda med yoghurten
Fördela yoghurten över bären i glasen
Hacka nötterna grovt
Toppa efterrätten med de rostade nötterna



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar