måndag 19 januari 2015

Ugnspannkaka med grönsaker, bacon och lingonsylt

Tänker du som jag att du vill äta mer hälsosamt men tycker det är svårt att leva upp till kostrådet att äta minst tre frukter och två rejäla nävar grönsaker om dagen, då är ett tips att t ex blanda ner grönsakerna i en ugnspannkaka.

Ugnspannkaka med grönsaker
6-8 portioner

6 dl mjölk
4 ägg
2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
Grönsaksblandning
1,5 msk olja
300 g morötter
100 g rotselleri
90 g palsternacka
50 g purjolök
150 g fryst spenat
1 tsk örtsalt
0,5 tsk dragon
1 nypa svartpeppar
Till servering
Knaperstekt bacon
Lingonsylt

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till pannkakssmeten
Skala och riv morötter, rotselleri och palsternacka
Dela, skölj och skiva purjolöken
Häll oljan i en kastrull och häll i grönsakerna
Låt småfräsa en stund
Lägg i den frysta spenaten
Låt allt bli varmt tills spenaten smält
Krydda med örtsalt, dragon och peppar
Blanda ner grönsaksblandningen i pannkakssmeten
Häll i en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar