torsdag 5 mars 2015

Fisk- och broccoligratäng

Idag var det min tur att stå för maten här hemma, och som oftast lagade jag fisk
En smaskig fiskgratäng med broccoli blev det. Vad äter ni till middag i dag? 

Fisk- och broccoligratäng
5-6 portioner

800 g vit fisk, ex torsk
300 g broccoli
1 purjolök, strimlad
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
3 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
2-3 dl ost, riven
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar
Till servering
Ris el potatis

Gör så här
Fördela fisken i botten på en ugnsform
Salta och peppra med vitpeppar
Koka broccolin i lättsaltat vatten i 3-4 minuter
Häll av vattnet och spola broccolin i kallt vatten
Fördela broccolin ovanpå fisken
Fräs purjolök och lök med pressad vitlök
Tillsätt tomatpuré
Rör ner creme fraiche och grädde
Låt koka upp
Smaka av med salt och svartpeppar
Häll blandningen över fisk och broccoli
Toppa med riven ost
Gratinera i ca 30 minuter i 200 grader

Mer fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar