söndag 15 mars 2015

Nutellafromage till dessertbuffén

Det börjar dra ihop sig till studentfest här hemma, grabben tar studenten,
så det är hög tid att börja planera vad vi ska bjuda gästerna på. 
Buffé tänkte jag, och lika bra att i god tid prova ut de perfekta rätterna, naturligtvis smakmässigt men mest med tanke på att de ska gå att förbereda i god tid. 
Har ni någon paradrätt ni tar till när det är större kalas och mycket ska förberedas? Naturligtvis krävs det små söta desserter till dessertbuffén, 
så igår provade jag en chokladfromage med rostade nötter och hallon. 

Nutellafromage
12 bufféportioner

150 g Nutella
1 ägg
3 dl vispgrädde
Hasselnötter, rostade och hackade
Hallon

Gör så här
Vispa ihop Nutella och ägg i en bunke
Vispa grädden i en annan bunke
Rör försiktigt ner grädden i Nutellan och
rör till en jämn smet
Klicka upp i små glas
Ställ kallt i ca 2 timmar
Garnera med rostade nötter och hallon


6 kommentarer:

  1. Detta blev söndagsfika.....Gott Gott :-)

    SvaraRadera
  2. Allt blir gott med nutella! :)
    Själva planerar vi en 40-års fest men ännu har vi inte bestämt om vi ska göra maten själva eller anlita catering. Beror lite på antalet gäster som tackar ja...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nutellafromagen är given på buffébordet :) nu återstår bara resten ;) Jo, det krävs en hel del förberedelser och logistik när man ska göra maten själv, man måste ju bl a förvara maten någonstans när den är färdig, i kyl t ex. Vi funderar på att köpa oss ett x-tra kylskåp, tänkte att vi sedan kunde ha användning av det i vår gäststuga, som vi planerar att rusta upp så den verkligen gör skäl för namnet och inte bara är en förvaring. Som sagt, jag förstår att ni överväger catering, och man vill ju även hinna umgås med gästerna oxå :)

      Radera
  3. När vi ska få ett större antal personer på middag så gör vi alltid Fläskfile baconbus, sallad och baugette till. Vi får alltid mat kvar =)

    SvaraRadera