tisdag 31 mars 2015

Rimmad kyckling i örtsås med pestopotatis


Planerar ni någon större fest och tänker bjuda på buffédå kan jag presentera den idealiska bufférättenFörbereds till hundra procent dagen innan. 

Rimmad kyckling i örtsås
8-10 bufféportioner

1 kg kycklingfilé
2 l vatten
1 stor delad gul lök
10 pepparkorn
2 lagerblad
Svartpeppar
Chilipulver
Rivet citronskal

Saltlag
5 dl vatten
1 dl salt
2 msk socker

Örtsås
2 dl färska örter, t ex basilika och dill
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
4 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 tsk honung
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp
Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen
Låt stå i kylen 4-5 timmar
Häll av lagen
Koka filéerna i osaltat vatten med lök och kryddor i 15-20 minuter
Låt kallna snabbt i spadet,
sätt gärna ner kastrullen i kallt vatten
Förvara filéerna i spadet så de håller sig saftiga till servering
Mixa örterna till örtsåsen med vatten och vinäger
Lägg dijonsenap, majonnäs och creme fraiche i en bunke
Vispa ner örtblandningen
Smaka av med honung, salt och peppar
Ta upp filéerna ur spadet och skiva upp
Krydda lite extra med svartpeppar, chilipulver och rivet citronskal
Skeda över örtsåsen och dekorera med örtblad


Pestopotatis
8-10 bufféportioner

10 skalade potatisar, fast sort
ca 150 g pesto

Gör så här
Koka potatisen
Låt kallna
Skär i tärningar
Blanda med pesto
Värm något vid servering
Går också att servera kall

annars gör du som jag och köper färdig på burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar