onsdag 20 maj 2015

Laxburgare med äpple- och fänkålsslaw

Egna laxburgare är superenkla att göra. Lax passar nämligen utmärkt till fiskfärs.

Laxburgare
4 portioner

600 g laxfilé el restbitar av lax
1 ägg
2 msk kapris, hackad
1 msk fänkålsdill
1 msk pressad citron
0,5 dl ströbröd
1 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här
Skär laxen i mindre bitar
Lägg i bunke och mixa till en fin färs
Blanda alla ingredienser med laxfärsen till en jämn smet
Forma till lagom stora biffar och stek på hög värme ca 3 minuter på varje sida


Äpple-och fänkålsslaw

300 g fänkål
300 g vitkål
1 rött äpple
1,5 dl majonnäs
1 dl turkisk yoghurt
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Finstrimla fänkål, vitkål och äpple
Blanda alla ingredienser
Smaka av med salt och peppar
Ställ i kylskåp, minst 1 timme


Vad man sedan väljer att äta till sina laxbiffar är upp till var och en. 
Antingen kan man göra som jag, en bulgursallad...

Bulgursallad

2 dl bulgur
2 urkärnade tomater, i klyftor
0,25 st skalad gurka, i bitar
0,5 dl russin
Klippt gräslök

Gör så här
Koka bulgur enligt förpackningen
Låt svalna
Blanda samman bulgur med övriga ingredienser


...eller så gör man helt enkelt en laxburgare med bröd och grönsaker.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar