lördag 9 maj 2015

Pannacotta gjord med gelésocker



Förra veckan åt vi pannacotta toppad med daim
den här veckan valde jag en lite sundare variant på pannacotta 
med äppelkompott istället, men det fina med det här receptet är 
att pannacottan görs med gelésocker och matlagningsgrädde. 
Vilket innebär att man slipper balta med gelatinblad i blöt 
och att pannacottan är något kalorisnålare :)


Pannacotta
4 portioner

5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl gelésocker multi
1 tsk vaniljsocker

Gör så här
Värm grädden och rör ner socker och vaniljsocker
Häll upp i portionsskålar
Ställ i kylen i 1 timme

Äppelkompott

2 äpplen
Smör 
Socker
Kanel

Gör så här
Skala och skär äpplena i bitar
Fräs dem i smör
Smaka av med socker och kanel


Härligt väder vi har idag! Ska ge mig ut i trädgården en sväng och kolla av läget i rabatterna. Det händer mycket nu, och det går snabbt. Sen ska jag bege mig in till stan för lite shopping och besök hos frissan. Önskar er en härlig lördag!

1 kommentar: