onsdag 17 juni 2015

Sill till midsommar ett måste, eller...

Nu är det inte många dagar kvar till midsommar, och frågar du mig så är sill ett måste.  Att lägga in sin egen sill är inte det minsta svårt, och ännu lättare blir det om man använder sig av den fantastiska 5-minuterssillen. Man smaksätter den bara, så är det klart! Den här varianten smakar dock bäst om den får stå till sig några dagar i kylen, så vill du ha den med på midsommarbuffén bör du göra den typ nu, eller iaf under dagen.

Örtig yoghurtsill med lime

1 burk 5-minuterssill
3 dl grekisk yoghurt
1 dl finhackade örter, dill, persilja, gräslök
1 lime, finrivet skal
Salt
Peppar

Gör så här
Låt sillen rinna av ordentligt
Skär den i bitar
Rör ihop yoghurt, örter och finrivet limeskal
Smaka av med lite salt och peppar
Pressa ev i några droppar limesaft
Blanda ner sillen
Går utmärkt att äta direkt men smakar godast efter 1-2 dagar i kylen


2 kommentarer:

  1. Det ser ju bara såå gott ut! Jag älskar sill! Currysillen och sikröran blir hemmagjord här i år, annars köper vi resten:) /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sikröra lät intressant... Här köps det också en del färdig sill. Abbas skärgårdssill är en favorit.
      / Birgitta

      Radera