onsdag 15 juli 2015

Kasslerpaj med pepparrot och örter

En paj som funkar både till vardag och fest, servera pajen varm, ljummen eller kall.
Du kan servera en kall gräddfilssås till, smaksatt med örter och vitlök.

Kasslerpaj med pepparrot och örter
4 portioner

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
ca 200 g färsk spenat
1 gul lök, finhackad
300-400 g kassler, strimlad
Salt
Peppar
Äggstanning
3 ägg
2 dl kesella
2 dl grädde
1,5 dl parmesanost, riven
4 msk örter, hackade
4 msk färsk pepparrot, riven
Salt
Peppar

Gör så här
Mixa mjöl och smör till en smulig massa
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Svep in degen i plastfilm och låt vila svalt i ca 20 minuter
Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
Nagga pajskalet med en gaffel
Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter
Fräs lök och spenat mjukt och smidigt utan att det får färg
Blanda ner kasslern i pannan och fräs ytterligare någon minut
Fördela allt i pajskalet
Vispa ihop äggstanningen och häll i formen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter
pajen ska ha stannat helt och fått fin färg
Täck med folie om det behövs


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar