söndag 30 augusti 2015

Tacos - pulled pork mexican style

Här hemma har det varit full rulle hela helgen. Halva tjocka släkten har kamperat här i husvagn, husbil och på madrasser. Kul var det och fint väder hade vi. 
Toppen helg, helt enkelt :)
Något som de flesta äter och gillar, gammal som ung, är tacos
men för att variera oss lite bjöd vi på en variant på taco, pulled pork mexican style.


Pulled pork
4 portioner

1,2 kg fläskkaré i bit
3 dl BBQ sås med lite rökig smak
2 dl vatten
3 msk oxfond
Salt
Peppar
Chilipulver
Paprikapulver
2 gula lökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor (delade)

Gör så här
Tvätta köttbiten i kallt vatten
Krydda med salt, peppar, paprika och chilipulver
Badda in ordentligt runt om
Lägg karrén i en ugnstålig gryta tex en stek eller lergryta.
Lägg i löken / vitlöken
Blanda BBQ sås, vatten och fond och häll över köttet
Sätt in grytan med lock på i ugnen ca 9 timmar på 110 grader 
Köttet ska falla sönder i trådar, då är det klart

Pulled pork är alla tiders att laga till många, sköter sig självt i ugnen så man istället kan umgås med gästerna.
Som tillbehör hade vi tortillabröd, olika grönsaker, salsor och såser. 


Melonsalsa
4 portioner

1 klyfta vattenmelon
0,5 gurka
1 rödlök
1 gul paprika
1 chili

Gör så här
Skär melon och gurka i små bitar
Hacka rödlöken och paprikan
Strimla chilin
Blanda allt och låt stå kallt en stund

Vitlökssås
2 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda alla ingredienser
Smaka av med salt och peppar


Ananassalsa
4 portioner

1 färsk ananas
1 röd paprika
3 msk hackad bladpersilja

Gör så här
Skär bort skalet på ananasen och skär i små bitar
Skär paprikan i små bitar
Blanda ananas, paprika och persilja

Chipotlesås
3 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
0,5-1 msk chipotlepasta
(finns på tacohyllan i butiken)

Gör så här
Blanda ingredienserna och smaka av med chipotlepastan
Tillsätt mer efterhand till lagom styrka

Guacamolesås
2 msk limesaft
2 avokador
2 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil
1 krm salt

Gör så här
Mixa avokadokött och limesaft
Blanda med pressad vitlök, gräddfil och salt


För den som ville dricka starkt till maten fanns det mexikansa ölet, Corona, 
och ett kryddigt, mustigt rödvin,  Ramos Reserva (6139) 

Pulled pork burgare

3 kommentarer:

  1. Låter supergott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Åh, jag vill också bjuda en halv campingplats på tacos, det låter urmysigt! Måste testa melonsalsa!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog hade vi det mysigt allt :) och tur med vädret framför allt. En halv campingplats är inte lätt att få plats med inomhus ;)

      Radera