tisdag 24 november 2015

Kommer ni ihåg löksoppebiffarna




i min lunchlåda förra veckan? Mannens pannbiffar gjorda på löksoppepulver. 



Riktigt goda, smakrika och porösaså jag tänkte dela med mig av receptet till er. 

Snabba löksoppebiffar
4 portioner

500 g nötfärs
2 dl turkisk yoghurt
1 påse fransk löksoppa (Blå band)

Gör så här
Blanda färs, yoghurt och det torra soppulvret väl
Forma färsen till biffar
Stek biffarna i smör/olja i medelhög värme ca 4 minuter på varje sida 


Receptet är Maud Onnermarks och det finns en hel del fler lättlagade recept av henne här i bloggen, bl a halloumipanerad kycklingfilé.



2 kommentarer:

  1. Tack för att du påminde mig om att man kan använda löksoppspulver i biffar. Skitgott! tyvärr svårt att hitta glutenfria pås-soppor dock.

    SvaraRadera