söndag 10 januari 2016

Fransk laxröra som tilltugg på festen

Jag har en viss förkärlek till enkla, smakrika röror som aptitretare före en middag, eller som tilltugg vid festliga tillfällen. Röror som passar att serveras i små glas, på sked eller på bröd som små munsbitar . 
På nyårsafton provades en ny röra - en fransk laxröra.

Fransk laxröra

200 g gravad lax, tärnad
1 litet äpple, tärnat
2 msk pressad citronsaft
0,5 rödlök, finhackad
0,5 dl dill, hackad
1 äggula
2 tsk fransk senap
0,5 dl rapsolja
Salt och peppar

Gör så här
Rör samman äggula, senap, och rapsolja
Vänd ner övriga ingredienser
Fördela i 8 glas/skålar



1 kommentar:

  1. Alltid så mycket gott du visar! Nästa gång vi ska ha vänner på mat ska jag komma ihåg och gå in här hos dig för inspiration. :-)

    SvaraRadera