måndag 21 november 2016

Fisk och grönt till vardags

Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng. 
Det går även att byta ut till annan vit fisk. Rulla små rullar av rödspätta, t ex. 
Eller dela ett tinat torskblock i skivor.
Servera ris eller pressad potatis till fiskgratängen eller som jag blomkålsris. 

Fiskgratäng och blomkålsris
4 portioner

600 g vit fisk, torsk, sej eller hoki, tinad
0,5 tsk salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost

Gör så här
Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form
Salta
Täck med aluminiumfolie och 
koka fisken i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter
Smält smör
Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och 
mjölk under vispning
Låt såsen koka ca 3 minuter
Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar
Ta ut fisken och häll över såsen
Strö över riven ost
Gratinera i 250 grader tills osten fått fin färg

Blomkålsris
4 portioner

1 st blomkålshuvud

Gör så här
Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder
Häll av i durkslag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar