torsdag 8 december 2016

Saffran- och kokosgryta med lax


Tycker det passar bra med saffran i matlagningen så här i adventstid. 
Därför blir det saffran och lax i en gryta idag. 

För fler saffransrecept klicka här och här.

Saffran- och kokosgryta med lax
6 portioner

600 g lax i bitar
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackad
300 g morötter, tunt skivade
2 msk rapsolja
1 pkt saffran
400 g kokosmjölk
1 dl creme fraiche
2,5 dl grönsaksbuljong
1 zucchini, tärnad
0,5 ask cocktailtomater, halverade
1 lime, saften
0,5 tsk salt
Svartpeppar
Till servering
Vitlöksbaguette

Gör så här
Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg
Tillsätt morötter och saffran och låt fräsa under omrörning ca 1 minut
Tillsätt kokosmjölk, creme fraiche och grönsaksbuljong
Låt grytan puttra på medelvärme under lock ca 15 minuter
Tillsätt zucchini och tomater och låt grytan koka upp
Salta och smaka av med svartpeppar
Tillsätt limesaft efter smak
Låt grytan sjuda någon minut
Tillsätt laxen och blanda om försiktigt
Stäng av plattan och låt laxen bli klar på eftervärmen, ca 5 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar