tisdag 7 februari 2017

Crunchy granola

De senaste veckorna har det blivit mycket kanelmüsli på yoghurten, 
men nu blir det crunchy granola ett tag :Har du någon müsli/granolafavorit?

Crunchy granola
ca 15 portioner

4 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl valnötter, grovhackade
1 tsk malen kanel
1 msk malen kardemumma
3 msk kokosfett
2 msk flytande honung
3 msk vatten
1 dl kokosflingor 
(ev rostade för mer smak)

Gör så här
Blanda havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solroskärnor, valnötter, kanel och kardemumma i en bunke
Smält kokosfettet och ringla ned i bunken tillsammans med honung och vatten
Blanda noga
Rosta blandningen i ugnen i 200 grader i 20 minuter
Rör om några gånger så det inte bränns
Ta ut plåten och blanda ner kokos
Låt svalna helt och förvara i burk med tättslutande lock

Just i den här granolan blandade jag inte i någon torkad frukt eller bär, men med det gör man ju precis som man vill. 
Det går ju också bra att ta det man har hemma för stunden och är sugen på till granolan på frukosten, t ex färska eller frysta bär eller färsk frukt.

                                           
                                                               Recept från boken Mat för hormonellbalans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar